Ar įmanoma suderinti mados stilių kaitą su tvarumą? #MepaLIETUVA

  • Paskelbta: 2024-05-07
  • Kategorija: Renginiai

7cl klasės mokiniai balandžio 29 diena ieškojo atsakymo į šį klausimą gyvenimo įgūdžių pamokoje „Visa tiesa apie tvarų dėvėtų drabužių naudojimą“. 
Pamoka vyko įmonėje, kuri tvarko naudotus aprangos gaminius, todėl mokiniai galėjo stebėti dėvėtų drabužių rūšiavimo procesą, vėliau kartu su mokytoju ir įmonės darbuotoju diskutavo aktualiais tvaraus vartojimo klausimais. Mokiniai sužinojo, kad darbas su dėvėtais drabužiais tampa paklausia profesija, kuri reikalauja specialių žinių ir įgūdžių.
Mokiniai pamatė, kokius etapus pereina drabužiai, batai, tekstilės gaminiai: jie atskiriami į pakartotinio panaudojimo, dėvėjimo ir perdirbimo kategorijas. išrūšiuoti daiktai paruošiami išvežti į parduotuves pakartotiniam naudojimui („reuse“, „rewear“) ar perdirbimo („recycling“) įmones, o atliekos – į specializuotas įmones. Kokybiški drabužiai ir batai išvalomi ir sutvarkomi.
Įmonės darbuotojas papasakojo apie tarptautinės prekybos dėvėtais drabužiais svarbą neturtingose pasaulio šalyse, apie tarptautinį solidarumą ir „Humana People to People“ organizacijų partnerystę švietimo, sveikatos, socialinio vystymo ir aplinkos apsaugos srityse. 
Mokiniai akivaizdžiai įsitikino, ką reiškia tvarumas praktiškai, ką galima ir būtina daryti įgyvendinant Europos Sąjungos pasirinktą žaliąjį raidos kursą. Septintokams lotyniška sentencija verba docent, exempla trahunt (žodžiai moko, pavyzdžiai traukia)  įgijo naują prasmę

Liudmila Leonavičienė, 7cl klasės vadovė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos