1 MINUTĖS PRISISTATYMAS

  • Paskelbta: 2021-12-03
  • Kategorija: Renginiai

2021-12-02 Vilniaus Abraomo Kulviečio klasikinėje gimnazijoje vyko Kultūros paso renginys 9 klasėms „1 minutės prisistatymas“.

Kiekvienas pasvajoja apie galimybę ateityje dirbti svajonių profesiją. Devintokai apie tai, kaip, renkantis veiklos sritį ar draugus, mokėti save pristatyti, ketvirtadienį klausėsi  Jūratės Kančauskienės, lektorės, 1 minutės video autorės ir organizatorės, kuri devintokams įtaigiai pasakojo apie tai, kaip nenuobodžiai, o įdomiai ir efektyviai prisistatyti draugams, darbdaviams per minutę. Lektorė patarė, kaip suvaldyti nerimą, kokius įgūdžius patobulinti, kaip prieš kalbant auditorijai atsikratyti baimės, kaip siekti trokštamo rezultato. J. Kančauskienė pasidalijo patirtimi, koks vienas svarbiausių klausimų, kurio klausia darbdaviai, tai kuo žmogus galėtų pasigirti. Svarbu mokėti pasigirti, o kitas žingsnis – mokėti pagirti kitus, be to, būtina nuoširdžiai domėtis pašnekovu.

Edukacinės pamokos metu Kančauskienė mokiniams pademonstravo keletą nerimo valdymo pratimų, kurie kėlė ir šypseną, ir skatino rimtai susimąstyti. Taip pat lektorė patarė, kaip atsipalaiduoti, kaip mokytis aiškiai ir raiškiai kalbėti. Gimnazistai atliko kelis pratimus, kurie ir truko vieną minutę. Devintokai išgirdo pasiūlymą turėti užrašų knygutę, patarė, kuo naudinga tokia patirtis, – užsirašyti kilusias mintis, nes žmogaus atmintis labai keista ir kartais, deja, nepatikima.

Įgytas žinias devintokai pritaikys per viešojo kalbėjimo patirtis.

Informaciją pateikė lietuvių kalbos mokytoja metodininkė Violeta Juodelienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos