ŠIAURĖS ŠALIŲ LITERATŪROS SAVAITĖ

  • Paskelbta: 2021-11-22
  • Kategorija: Renginiai

2021 m. lapkričio 15–21 d. pradinių klasių mokiniai jau 14 kartą dalyvavo Šiaurės šalių literatūros savaitės projekte „Svajonės ir ilgesys Šiaurėje“. 

Lapkričio 15 d. 9.00 val. visi drauge „Žodžio ir šviesos šventėje“ žvakių šviesoje balsu skaitė suomių rašytojos iš Alandų salų Karinos Erlandsson (Karin Erlandsson) knygos „Perlų ieškotoja“ ištrauką. Mokiniai gėrėjosi Nikitos Englung (Švedija) plakatu, aktyviai diskutavo aptariant skaitytą tekstą, dalijosi mintimis apie svajones ir ilgesį literatūroje bei gyvenime.

Daugelis į namus nešėsi dovanėlę – mažą žvakelę, kvietė šeimą susiburti, skaityti – pajusti skaitymo ir malonaus buvimo drauge džiaugsmą.

Lapkričio 16–21 d. vyko integruotos edukacinės pamokos. Mokiniai gilino žinias apie Šiaurės šalis, Alandų salas, lankė gimnazijos bibliotekoje surengtą parodą. Pradinukai domėjosi Šiaurės šalių vaikų literatūra, aktyviai ieškojo ir skaitė naujai atrastas knygas ir pristatė jas klasės draugams. Mokiniai diskutavo svajonių ir ilgesio temomis, klasėse stengėsi kurti gerą nuotaiką ir malonią bendrystę. Mokiniai atliko įvairias kūrybines užduotis: kūrė eilėraščius apie save ir savo svajones, piešė knygų ir veikėjų iliustracijas, gamino Šiaurės šalių vėliavas, svajonių laivelius, užrašė savo svajones. Mokiniai džiaugėsi ir gėrėjosi savo bei kitų sukurtais darbais.

Dėkojame šeimoms, kurios palaikė mūsų iniciatyvą, garsiai skaitė namuose prie žvakės ar mažos žvakutės Šiaurės šalių rašytojų kūrinius, diskutavo šia tema.

 Informaciją pateikė pradinių klasių mokytojos metodininkės Ona Bacvinkienė, Asta Mozurienė 

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos