Tautinių šokių ansamblio PAPARTĖLIS tarptautiniai renginiai 2020 metais

  • Paskelbta: 2021-10-28
  • Kategorija: Renginiai

Praeiti  metai buvo sunkūs visam pasauliui. Tačiau jeigu nori ir turi ryžto, gali daug ką padaryti…

Vilniaus Abraomo Kulviečio klasikinės gimnazijos tautinių šokių ansamblis Papartėlis vasario 11–20 d. dalyvavo pasauliniame folkloro festivalyje MI PERU 2020, kurį organizavo festivalio prezidentas Martin Arauco Parades ir festivalio direktorė, Pasaulio folkloro sąjungos IGF narė Anita Zapata. Festivalyje dalyvavo Argentinos, Bolivijos, Čekijos, Ekvadoro, Kolumbijos, Latvijos, Meksikos, Paragvajaus, Peru ir Velykų salos atstovai. Papartėlis tolimoje Peru turėjo puikią galimybę pristatyti Lietuvą ir jos tradicinį šokių meną.

Neišdildomą įspūdį šokėjams paliko egzotiška Pietų Amerikos šalis. Neužmirštamas buvo skrydis per vaizdingus Andų kalnus į vieną iš pasaulio stebuklų Maču Pikču – paslaptingąjį inkų miestą. Buvo įdomu susipažinti su senąja inkų sostine Kusku.

Peru sostinės Limos pagrindinėje aikštėje giedodami Lietuvos himną paminėjome vasario 16-ąją – Lietuvos valstybės atkūrimo dieną. Mus stebėjo šimtai vietos gyventojų ir turistų.

 Galimybė Papartėlio šokėjams dalyvauti tolimos ir tokios gražios šalies meno festivalyje  buvo dovana  ansambliui, švenčiančiam dvidešimt veiklos metų jubiliejų.

 Po šio festivalio prasidėjo karantinas dėl Covid 19 viruso. Buvome pakviesti dalyvauti FESTIVAL CULTURAL INTERNACIONAL ENCUENTRO GALAPAGAS 2020. Šiame festivalyje gruodžio 3 d. dalyvavome online būdu. Tai buvo nuostabus jausmas, o festivalio organizatoriai pakvietė gyvai dalyvauti 2021 m. jų organizuojamame festivalyje Galapagų salose, San Cristobal mieste.

IGF pasaulinės folkloro sąjungos vice prezidentas Jose Antonio Vinas  organizavo  online festivalį Ispanijoje, Galicijoje, Ourence mieste. Buvo puiki galimybė tęsti tradicinio meno puoselėjimą IGF pasaulinės folkloro sąjungos  bendraminčių gretose,  galėjome garsinti savo šalį ir jos kultūrą bei pasigrožėti kitų tautų puoselėjamomis tradicijomis, šokiu ir muzika.

Vilniaus Abraomo Kulviečio klasikinės gimnazijos tautinių šokių ansamblio choreografė ir meno vadovė Birutė Akelaitienė

IGF pasaulinės folkloro sąjungos valdybos narė, atstovė Lietuvai

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos