RAMUTĖS SKUČAITĖS 90-ųjų metų paminėjimas

  • Paskelbta: 2021-10-28
  • Kategorija: Renginiai

2021 m. spalio 27 d. poetei, dramaturgei, vertėjai, dainų tekstų autorei, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatei Ramutei Skučaitei sukako 90 metų.

Šį jubiliejų  paminėjo ir mūsų gimnazijos Knygų bičiulių būrelio dalyviai. Mokiniai  iš anksto ruošėsi šiam įvykiui: ieškojo poetės knygų namuose ir bibliotekoje, skaitė eilėraščius ir mokėsi  jų atmintinai.

Spalio 28 d. gimnazijos bibliotekoje knygų bičiuliai lankėsi parodoje, skirtoje Ramutės Skučaitės kūrybai. Mokiniai klausėsi bibliotekos vedėjos įdomaus pasakojimo ir gilino žinias apie poetės gyvenimą ir kūrybą, sprendė užduotis iš galvosūkių knygelės. Skaitykloje žiūrėjo filmuotą įrašą, kur pati poetė vedė literatūrinę pamoką apie pasakos reikšmę augančios ir bręstančios asmenybės gyvenime. Po to poilsio erdvėje knygų bičiuliai skaitė ar deklamavo savo pasirinktus skambiausius, mėgstamiausius eilėraščius. Mokiniai su mokytoja diskutavo, kuo žavi poetės kūryba šių dienų vaikus, kūrė poetei nuoširdžius linkėjimus ir užrašė juos.

 

Renginio koordinatorės pradinio ugdymo mokytoja metodininkė Ona Bacvinkienė,
bibliotekos vedėja Sigita Pečkaitienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos