KURIAME TOLERANTIŠKĄ MIESTĄ

  • Paskelbta: 2021-11-29
  • Kategorija: Renginiai

Šiais mokslo metais Tarptautinė komisija nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti inicijavo tarptautinę Tolerancijos dieną skirti aptarti XX a. istorijos pavyzdžius (Lietuvos istorijos ir pasaulio istorijos), susijusius su netolerancija kitai tautai, religijai ar rasei, paanalizuoti, kokias žiaurias pasekmes gali sukelti netolerancija, priešiškumas kitam bei kitokiam.

Per dorinio ugdymo (etikos ir tikybos) pamokas I ir II gimnazijos klasėse lietuvių kalbos mokytoja metodininkė Rima Valiuvienė ir tikybos mokytoja ekspertė Jurgita Biktimirovaitė mokiniams priminė, kokį siaubą patyrė žmonės per Antrąjį pasaulinį karą ir po jo, kiek aukų nusinešė holokaustas ir fašistinis bei sovietinis genocidas. Mokiniai aktyviai dalyvavo diskusijoje, kaip totalitarinėse valstybėse, tokiose, kaip nacistinė Vokietija ar Sovietų Sąjunga buvo nepriimtinas dalykas, jog visuomenė susideda iš skirtingų žmonių, prisiminė matytus filmus „Tarp pilkų debesų”, „Vilniaus getas“, skaitytas I.Mero knygas, „Anos Frank dienoraštį“.

Kadangi šių metų Tolerancijos dienos simbolis Tolerancijos miestas, gimnazistai kūrė plakatus iš savo atsakymų „Kodėl svarbu būti tolerantiškam?“  Projektas tęsėsi visą savaitę ir buvo puiki proga plačiau paanalizuoti, ką reiškia būti tolerantiškam šiuolaikinėje visuomenėje, kaip reiškiasi tolerantiškumas, kodėl taip svarbu toleruoti kitokį, kad nepasikartotų tragiški istorijos puslapiai. Mokinių darbai eksponuojami gimnazijos koridoriuje.

Lietuvių kalbos mokytoja metodininkė Rima Valiuvienė ir tikybos mokytoja ekspertė Jurgita Biktimirovaitė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos