Susitikimas su Lietuvos Kovo 11-osios Nepriklausomybės Akto signataru VYTENIU POVILU ANDRIUKAIČIU #MepaLIETUVA

  • Paskelbta: 2023-03-09
  • Kategorija: Renginiai

2023-03-08 Vilniaus Abraomo  Kulviečio klasikinėje gimnazijoje lankėsi Lietuvos Kovo 11-osios Nepriklausomybės Akto signataras, buvęs  Europos Sąjungos komisaras, dabar Pasaulio sveikatos organizacijos specialusis pasiuntinys Europos regionui Vytenis Povilas  Andriukaitis. Jis aktyviai  bendravo su gimnazistais, kalbėjo apie mūsų, lietuvių, svarbiausias vertybes, kurios išdėstytos Vinco Kudirkos „Tautiškoje giesmėje“, – tiesa, šviesa, vienybė.

Gimnazistams susitikimas paliko daug įspūdžių.

Keletas jų atsiliepimų.

Informaciją parengė lietuvių kalbos mokytoja metodininkė Violeta Juodelienė
ir istorijos mokytoja metodininkė Daliutė Paškauskaitė

 

Kovo 8 dieną mūsų mokykloje svečiavosi Kovo 11-osios Nepriklausomybės atkūrimo signataras Vytenis Povilas Andriukaitis. Supratau, kad tai labai šiltas, daug patirties turintis žmogus. Ypač patiko tai, kad Vytenis Andriukaitis priminė mums, jog būtent mes, jaunimas, esame labai svarbūs, nes nuo mūsų priklausys Lietuvos gerovė ateityje. Kur kas smagiau buvo klausyti patyrusio žmogaus pasakojimų, nei skaityti istorijos vadovėlį.

Tikiuosi, mūsų mokykloje vyks daugiau panašių susitikimų. 

Gabrielė

 

Man didelį įspūdį paliko susitikimas su Kovo 11-osios Nepriklausomybės Akto signataru Vyteniu Povilu Andriukaičiu. Jis dešimtokams aiškino, kad nereikia diskriminuoti žmonių, jei jie ir kitokie nei visi kiti. Signataras savo ryžtingomis kalbomis uždegė ugnelę mūsų širdyse ir suvienijo mus, visus lietuvius. Iš jo kalbų supratau, kad jis yra labai išsilavinęs žmogus, išmanė temas, apie kurias kalbėjo, tai mane labai sudomino. Susitikimas mane įkvėpė labiau stengtis siekti savo tikslų.

Simonas 

 

Susitikimas su Vyteniu Povilu Andriukaičiu praėjo labai sklandžiai ir buvo tikrai naudingas. Man patiko giedoti mūsų valstybės himną, tai buvo puiki pradžia pradėti renginį. Atmosfera salėje buvo nuostabi. Dešimtokams buvo įdomu, kai Kovo 11-osios Nepriklausomybės Akto signataras atsakinėjo į klausimus, kalbėjo sklandžiai.

Manau, susitikimas padėjo dešimtokams suprasti, kodėl Kovo 11-oji yra svarbi Lietuvai ir kodėl mes minime šią šventę. Paaiškino, kokia svarbi mūsų valstybei yra tautos vienybė. Man šis renginys padėjo suprasti, kokie stiprūs ir nepasiduodantys sunkumams yra mūsų tėvynės žmonės. Signataras besiklausantiems dar labiau atvėrė tikrą žaizdą apie karą Ukrainoje ir padėjo suprasti, kaip mes gerai gyvename ir kaip puiku yra gyventi nepriklausomoje valstybėje.

Mantas

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos