Pamoka–virtualus susitikimas su rašytoju JUSTINU ŽILINSKU

  • Paskelbta: 2020-03-12
  • Kategorija: Renginiai

2020 m. balandžio 23 d. Vilniaus Abraomo Kulviečio klasikinės gimnazijos 7al ir 7bl mokiniai „susitiko“ su teisininku, Mykolo Romerio universiteto profesoriumi, vaikų ir paauglių rašytoju Justinu Žilinsku.

Rašytojas Justinas Žilinskas atsakė į septintokų klausimus (jie buvo pateikti iš anksto), kalbėjo apie tai, kaip tapo rašytoju, kada pradėjo rašyti, kas paskatino kurti, kodėl jam tai svarbu, ar skaitytojai vertina jo knygas. Kalbėdamas apie vaikystę, minėjo, kuo tik jis nenorėjo būti užaugęs: ir šiukšlininku, ir astronomu, ir archeologu, ir informacinių technologijų specialistu, viliojo ir kitos galimybės. Mokykloje rašytojas mėgo rašyti laisva tema, ne kartą lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja skaitė prieš klasę jo rašinius. Tai ir buvo didelė paskata neapleisti kūrybos. Taip pat Justinas Žilinskas kalbėjo, kokias knygas skaito pats, kad jį domina fantastinės knygos, labai gera nuotykių literatūra, memuarai ir kitos.

Justinas Žilinskas užsiminė, kad viena leidykla paprašė maždaug dvidešimties puslapių knygos apie Vilnių, o nutiko taip, kad gimė knyga. Paklaustas apie knygų herojų Gugį tvirtino, jog bus ir trečia knyga, tik reikia laiko. Paklaustas, koks apima jausmas, sužinojus apie nominaciją, kalbėjo, kad įvertinimai jį ir nustebina, ir juos priima kaip gyvenimo dovaną. Rašytojas nepamiršo skaitytojų paklausti ir apie karantiną, kaip septintokai laikosi, kokių sunkumų sukėlė šis laikotarpis. Jis teigė, kad per tokį laikotarpį mes kiekvienas kai ko įgyjame, kai ką parandame.

Virtualus susitikimas praskraidrino karantino dienas. Anot septintokų, laikas prabėgo įdomiai ir prasmingai, kiti tikisi, kad susitikimas patiko ir pačiam rašytojui, treti, pasiklausę rašytojo, mano, jog reikia sunkiai dirbti, kad pasisektų, o kai kurie iš skaitytojų visai ne taip įsivaizdavo rašytoją.

Pats rašytojas Justinas Žilinskas po susitikimo džiaugėsi, kad turėjo galimybę pabendrauti su jaunaisiais skaitytojais.

 

Virtualų susitikimą organizavo ir 
informaciją parengė lietuvių kalbos mokytoja metodininkė Violeta Juodelienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos