PAMOKA KITAIP – M.K. ČIURLIONIO KŪRYBA

  • Paskelbta: 2024-05-28
  • Kategorija: Renginiai

Gegužės 27 dieną IVa, IVb ir IVc gimnazinės klasės kartu su savo klasių vadovėmis E. Gudelyte, V. Paukšte ir V. Keleriene dalyvavo edukacijoje pagal kultūros pasą – „Angelų takais“. Edukacinis renginys skirtas mokiniams supažindinti su M.K. Čiurlionio kūryba inovatyviu ir įtraukiančiu būdu. Naudojant virtualią realybę (VR) filmą „Angelų takais“, mokiniai turėjo unikalią galimybę pasinerti į menininko pasaulį ir iš arti patirti jo kūrybos grožį.

Nors M.K. Čiurlionis yra vienas žinomiausių Lietuvos menininkų, daugeliui mokinių jo kūryba vis dar lieka nepažįstama. VR filmas „Angelų takais“ leidžia mokiniams ne tik pamatyti žymius Čiurlionio paveikslus, bet ir keliauti per virtualius pasaulius, sukurtus pagal jo muziką. Šis interaktyvus patyrimas suteikia mokiniams gilesnį supratimą apie Čiurlionio kūrybinę viziją ir leidžia jiems pajusti jo kūrinių emocinę galią.

Filmo kūrėjai stengėsi kuo tiksliau atkurti Čiurlionio paveikslų atmosferą ir nuotaiką. Naudojant pažangias technologijas, pavyko sukurti virtualius pasaulius, kurie tarsi atgyja iš menininko drobių. Dėl to mokiniai gali jaustis lyg patys atsidurtų Čiurlionio paveiksluose ir keliautų po jo sukurtus fantastinius vaizdinius.

„Angelų takais“ – tai ne tik edukacinė priemonė, bet ir įspūdingas meno kūrinys. Filmas pelnė prestižinius apdovanojimus ir sulaukė teigiamų kritikų įvertinimų. Mokiniai, dalyvavę edukaciniame renginyje, liko sužavėti VR filmu ir džiaugėsi galėję patirti Čiurlionio kūrybą tokiu inovatyviu būdu.

VR filmas „Angelų takais“ yra puikus įrankis ne tik mokinius supažindinti su M.K. Čiurlionio kūryba, bet ir visiems besidomintiems menu ir technologijomis. Tai unikali galimybė pajusti meną ir atrasti naujų jo aspektų.

IVa klasės vadovė E. Gudelytė,
IVb klasės vadovė V. Paukštė,
IVc klasės vadovė V. Kelerienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos