GIMNAZIJOS TEATRO SEZONO BAIGIAMIEJI AKORDAI

  • Paskelbta: 2024-05-27
  • Kategorija: Renginiai

Gegužės 21–23 d. Petro Navicko teatro studija sezoną baigė spektakliu Mamyte, tu brangiausia, Tėveli, tu mieliausias.

Visa gimnazijos bendruomenė: mokiniai, jų tėveliai (globėjai), mokytojai, pedagoginiai ir kiti darbuotojai, administracija bei gimnazijos vadovė, turėjo galimybę pasidžiaugti naujausiu teatro studijos kūriniu. Teatro režisieriai Petras Navickas ir lotynų kalbos mokytoja Živilė Pukštienė bendram darbui pasitelkė vyresniojo tikybos mokytojo Sigito Žukausko vadovaujamą berniukų vokalinį ansamblį, dailės vyresniąją mokytoją Vilmą Kaplanovskienę ir kitus kolegas, todėl scenoje nestigo nei muzikos, nei poezijos, nei spalvų.

Meninis vyksmas užpildė visą gimnazijos salę ir leido žiūrovams išgyventi emocinės realybės sintezę su pasaka. Žiūrovų salės priekyje ir avanscenoje mokiniai dainavo, skaitė jautrias eiles mamoms ir tėčiams, o atvėrus scenos uždangą visą erdvę užpildydavo inscenizacija ,,Eglės žalčių karalienės“ ir kitų liaudies pasakų motyvais.

 Karūnuoti savo vaidinamų personažų pavidalais, mažieji aktoriai plaukiojo žuvimis, šnypšdami šliaužiojo žalčiais, skraidė ir giedojo paukščiais, atliko burtų ritualus ir t. t. Svarbiausia, kad vaidmenų nepritrūko nė vienam studijos artistui. Pagrindinių – Eglės, Žilvino ir kitų vaidmenų – atlikėjai įdomiai atskleidė savo personažų charakterius, vaidino darniai ir įkvėptai.

Visai bendruomenei džiugu, kad susikūrė naujas ir darbštus meno kolektyvas, pajėgus per mokslo metus  pateikti net šešis sceninius kūrinius. Bendruomenė linki teatro trupei ir vadovams gražios, įspūdžių nestokojančios vasaros ir tikisi, kad naujas teatro sezonas bus toks pat solidus ir įdomus !

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos