Gyvename Europoj – pažįstame Europą. #MepaLIETUVA

  • Paskelbta: 2024-05-20
  • Kategorija: Renginiai

Gegužės 17 d. per dvi saulėtas pamokas gimnazijos bendruomenė apkeliavo visas Europos Sąjungos valstybes. Kokios šalies ekspoziciją įrengti, vyresnėms klasėms lėmė burtai, tik pradinukams reikėjo pristatyti gimtąją šalį.

Kadangi pradinių klasių daug, tai Lietuvą visi galėjo ir apžiūrėti, ir išgirsti, ir net paragauti... Mažieji bendruomenės nariai atskleidė gimtinės paveikslą su daugybe detalių.

Vyresnių klasių mokiniai transformavosi į užsieniečius, pasižyminčius ypatingu vaišingumu ir komunikabilumu. Tautiniai kostiumai, nacionaliniai simboliai, tradiciniai žaidimai ir pramogos, savitos kultūros vizualizacijos neleido gimnazijos ,,turistams“ ilgai užsibūti vienos šalies teritorijoje, juolab kad visi turėjo užduotį aplankyti kuo daugiau šalių.

Švedų volvo modelis, prancūzų nebylus mimas, ukrainietiški barščiai ir daugybė kitų šalių atributų, kai juos lengvai atpažįsti, tampa savi. Dar svarbiau, kad jau tradicine tampanti Europos Sąjungos valstybių mugė bendruomenei padeda stiprinti ir lietuvišką, ir europietišką tapatybę.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos