ŽIEMOS PASAKA. Europos žaliasis kursas. #MepaLIETUVA.

  • Paskelbta: 2023-12-11
  • Kategorija: Renginiai

Vilniaus Abraomo Kulviečio klasikinė gimnazija į ugdymo procesą integruoja daug Europos Parlamento skatinamo žaliojo kurso nuostatų, ypač skatinančių vartojimo tvarumą. Viena iš tokių edukacinių veiklų – projekas 7 klasių mokiniams „Žiemos pasaka“. Projekto dalyviai susipažino su antrinių žaliavų menu „no waste art“,  kūrė instaliacijos projektus ir eskizus. Šio edukacinio renginio tikslas – ugdyti mokinių ekologinį sąmoningumą ir keisti vartotojišką kultūrą į draugiškesnę aplinkai. Kūryba iš antrinių žaliavų vaikų vaizduotei atvėrė neribotas galimybės, sukėlė diskusijų bei apmąstymų, kad daugelį medžiagų ir produktų galima naudoti net kelis kartus ir įvairiems poreikiams. Tokios yra ir kartono atliekos – jas galima perdirbti iki šešių kartų. Kūrybiniu projektu tokią kartono panaudojimo galimybę įrodė dailės mokytojų Gintės Mažiulienės ir Vilmos Kaplanovskienės vadovaujami 7 klasių mokiniai.

Mokiniai pasakoja, kaip kūrė tvarią erdvinę Kalėdų eglę iš pakavimo dėžių kartono: iš jo išpjaustėme 2100 įvairaus dydžio stačiakampių detalių ir nudažėme guašu mėlynais atspalviais. Tada detales nėrėme ir klijavome į modulius, modulius jungėme į eglės šakų kompoziciją ir viską pritvirtinome prie medinio stovo.

Virš eglės kabinamos kompozicijos sukurtos iš lengvo balto plastiko atraižų, likusių nuo dekoracijų gamybos. Pasirinkus erdvinę raišką, įvairias atraižas galima jungti tarpusavyje į kokias tik nori  kompozicijas.

Gimnazijos bendruomenė, pamačiusi įgyvendintą „Žiemos pasakos“ projektą, stebėjosi ir žavėjosi originaliu kūriniu ne tik dėl jo meniškumo, bet ir įkvėpti „no waste art“ prasmingumo.

Vilma Kaplanovskienė, dailės vyresnioji mokytoja

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos