TOLERANCIJOS ŽIBINTAI. ES vertybės. #MepaLIETUVA.

  • Paskelbta: 2023-11-20
  • Kategorija: Renginiai

Lapkričio 13–17 d. 5–8 klasių ir I–IV gimnazijos klasių mokiniai per tikybos ir etikos pamokas tyrinėjo tolerancijos sąvoką bei tolerancijos apraiškas mūsų kultūroje ir kasdieniame gyvenime. Padedami tikybos mokytojų Jurgitos Biktimirovaitės, Sigito Žukausko ir etikos mokytojo Eugenijaus Liutvinskio, mokiniai tyrinėjo šio termino, kilusio iš lotyniško žodžio tolerantia, reiškiančio kantrybę, sampratos kaitą. Senovės Romoje jis vartotas nusakyti religijos laisvei bei pakantumui kitatikiams.

Kadangi šių metų tolerancijos simboliu buvo pasiūlytas žibintas, mokiniai ieškojo kuo daugiau galimų interpretacijų, atskleidžiančių tolerancijos skleidžiamą šviesą. Grupė gimnazistų atliko 6-8 klasių ir I-II gimnazijos klasių mokinių apklausą interviu metodu. Jų vaizdo įrašų pagrindu sukurtas filmukas „Tolerancija_2023?“ buvo demonstruojamas per integruotas dorinio ugdymo (tikybos ir etikos) pamokas. Per dailės pamokas I-II gimnazijos klasių mokiniai, naudodami grafinę raišką ir pasirinkę meninį šrifto stilių, kūrė savitas kompozicijas, siekdami bendruomenei įtaigiai perduoti socialinę žinutę apie toleranciją. Šie darbai eksponuojami gimnazijos erdvėse.

Parodą su mokiniais parengė dailės vyresnioji mokytoja Vilma Kaplanovskienė ir tikybos mokytoja ekspertė Jurgita Biktimirovaitė.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos