4A IR 7E KLASIŲ MOKINIŲ EDUKACINĖ IŠVYKA Į SAULĖS MIESTĄ ŠIAULIUS

  • Paskelbta: 2023-10-03
  • Kategorija: Renginiai

Rugsėjo 21 d. 4a kl. ir 7 e kl. mokiniai drauge vyko į saulės miestą Šiaulius aplankyti  „Rūtos“ fabriko šokolado muziejaus, atskleidžiančio daugiau nei keturis tūkstantmečius besitęsiančią šokolado istoriją.

Tai iki šiol vienintelis šokolado muziejus Lietuvoje. Jį jau apžiūrėjo daugiau kaip nei 160 000 lankytojų iš 95 valstybių! Ekspozicijoje mokiniai išvydo didžiulį kakavmedį, saugomą actekų imperatorius Montesumos II, įvairiausių kakavmedžių vaisių skynimo įrankių, indėnų ir kitų tautų žmonių naudotų šokolado indų, tarp jų – unikalų beveik tūkstančio metų senumo Amerikos čiabuvių majų puodelį šokoladiniam gėrimui gerti.

Mokinių edukacija vyko šokolado dirbtuvėse: jie patys gamino šokoladinius saldainius ir mėgavosi įvairių rūšių ,,Rūtos“ šokolado produkcija. Vėliau mokiniai pasivaikščiojo Šiaulių bulvaru, kuris yra seniausias pėsčiųjų bulvaras Lietuvoje, klausėsi gidės pasakojimų apie šios gatvės įdomybes, simbolius, senas miesto istorijas, aplankė Geležinės lapės skulptūrą prie Talšos ežero.

 Mokiniams ši edukacija buvo ne tik įdomi, bet ir labai saldi.

 

Parengė Vilma Kaplanovskienė, dailės vyresnioji mokytoja,
 Rita Jonušienė, pradinio ugdymo vyresnioji mokytoja

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos