INTEGRUOTO TURINIO PILIETIŠKUMO IR GYNYBINIŲ ĮGŪDŽIŲ FORMAVIMO PAMOKOS. Pasaulyje stipresnė Europa. #MepaLIETUVA.

  • Paskelbta: 2023-09-29
  • Kategorija: Renginiai

Pagal 2023–2024 mokslo metų Ugdymo planą rugsėjo 28 d. po 3 integruoto turinio pilietiškumo ir gynybinių įgūdžių formavimo pamokas vyko I ir II klasių gimnazistams.

Ugdomąsias veiklas organizavo ir vykdė Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos savanorių pajėgų kariai. Jie mokinius tarsi įsuko į karuselę, ir šie nedidelėmis grupėmis judėjo per gimnazijos erdves, vienose susipažindami su šalies saugumo padėtimi, kitose išmokdami kariškos rikiuotės taisyklių, pirmosios medicinos pagalbos teikimo pradmenų ir kt.

Svarbiausia šių pamokų ypatybė – proaktyvumas: kiekvienas mokinys galėjo patirti rikiuotės teikiamą pasitikėjimo, galios ir saugumo jausmą, detaliai apžiūrėti šiuolaikinio kario  ekipuotę, greitai susivokti, kokios pagalbos reikia vienokios ar kitokios traumos atveju.

Po pamokų serijos visi gimnazistai pabrėžė, kad mokomi karių jautė kiekvienos veiklos tikrumą ir būtinybę, todėl stengėsi viską atlikti tiksliai ir atsakingai. Drauge stiprėjo paauglių susižavėjimas Lietuvos kariais, pasitikėjimas savo valstybe ir savo pareigos jai suvokimas.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos