IŠVYKA Į „MARIJOS RADIJO“ STUDIJĄ KAUNE

  • Paskelbta: 2023-05-12
  • Kategorija: Renginiai

2023 gegužės 10 d. gimnazijos krikščioniškosios muzikos vokalinio ansamblio berniukai traukiniu vyko į Kauną, į tiesioginę Rožinio maldos transliaciją iš naujosios „Marijos radijo“ studijos. Šiais metais duris atvėręs naujasis „Marijos radijo“ studijos pastatas stovi Kauno senamiestyje, netoli nuo šventųjų apaštalų Petro ir Povilo arkikatedros ir Kauno miesto rotušės. Studijos pastate yra koplyčia, kurioje dienos metu laikomas Švč. Sakramentas, vyksta adoracija. Šiame pastate įrengtos kelios tiesioginių transliacijų bei garso įrašų studijos, administracinės patalpos, nedidelė konferencijų salė.

Pažintį su studija pradėjome koplyčioje priešais Švč. Sakramentą. „Marijos radijo“ darbuotoja surengė ekskursiją po visus pastato kampelius. 14.00 val. sėdome prie mikrofonų ir kartu su „Marijos radijo“ klausytojais tiesioginiame eteryje kalbėjome Rožinio maldą. Į Vilnių grįžome geros nuotaikos ir kupini įspūdžių.

    Sigitas Žukauskas katalikų tikybos vyresnysis mokytojas

 

Mokinių kelionės įspūdžiai

Labai patiko kelionė traukiniu su būrelio draugais. Įdomu buvo apžiūrėti naują pastatą, džiaugiuosi, kad pavyko susitvarkyti su jauduliu prie mikrofono.

Marius, 7c klasė

 

Traukiniu važiavau pirmą kartą. Pakeliui į „Marijos radijo“ studiją praėjome pro Kauno miesto rotušę. Rotušė man padarė didelį įspūdį. Studijoje aplinka buvo neįprasta, nes buvo daugiau erdvės negu Vilniaus studijoje. Kelionė patiko.

Adomas, 6a klasė

 

Kelionė patiko. Buvo linksma, daug įspūdžių. Labai patiko „Marijos radijo“ studija. Patiko tiesiogiai kalbėti visai Lietuvai. Prie mikrofono beveik nesijaudinau, nes jau buvau kalbėjęs tiesioginėje laidoje Vilniuje. Patiko ir tai, kad pirmą kartą su draugais keliavau traukiniu. Diena prabėgo greitai, nes buvo nenuobodu.

Eimantas, 4ad klasė


Kelionė buvo ilga ir įdomi. Patiko ekskursija po „Marijos radijo“ patalpas. Trečiame aukšte patiko sėdmaišiai, ant kurių mums leido pasėdėti. Antrame aukšte patiko darbo patalpa su kompiuteriais, o ypač langas, per kurį galėjome matyti koplyčios vidų ir joje besimeldžiančius žmones. Pirmame aukšte patiko transliacijos studija, kurioje meldėmės, o po laidos dar įrašėme vieną giesmelę.

Kostas, 4ad klasė

 

Man ši kelionė labai patiko. Pirmą kartą važiavau traukiniu. Studijoje kalbėti Rožinį sekėsi labai gerai. Patiko Kauno senamiestis. Man patiko „Marijos radijo“ pastatas, ypač patalpos trečiame aukšte, kur daug erdvės. Labai patiko mažas balkonėlis, iš kurio matosi beveik visas Kauno senamiestis. Grįžau namo pilnas įspūdžių.

Aivaras, 4b klasė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos