Dabarties sąšaukos su ANTIKA

  • Paskelbta: 2023-04-27
  • Kategorija: Renginiai

Mokslo dieną gimnazistai paskyrė suvokimo plėtotei. Lietuvos Mokslo taryba, atsižvelgdama į mūsų gimnazijos pageidavimą, kitokiai pamokai pakvietė ypatingą svečią – Vilniaus universiteto Filosofijos fakulteto profesorių dr. Naglį Kardelį. Vienas žymiausių lietuvių filosofų mokiniams atskleidė Antikos filosofijos aktualumą šiuolaikiniam žmogui. III ir IV klasių gimnazistai iš profesoriaus paskaitos turėjo ,,išgliaudyti“ svarbiausias antikos filosofų idėjas ir argumentus, pagrindžiančius jų aktualumą dabarties žmogui, siekiančiam gyventi prasmingai.

Prof. N. Kardelis atskleidė supratimo ir suvokimo svarbą mokantis ir taikant žinias, stereometriško požiūrio būtinybę kritiniam mąstymui ugdytis, saiko ir nuosaikumo naudą vartotojiškos visuomenės stereotipų ir klimato kaitos akivaizdoje.

Naujo požiūrio į daugelį įprastų dalykų paskatinti mokiniai rašys samprotavimo tekstą, kad kuo giliau suvoktų, kaip buvo ir tebėra naudinga puoselėti ne tik savo individualumą, bet ir visuomeniškumą bei kontekstualumą.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos