Gimnazijoje lankėsi URM diplomatas ALGIMANTAS RIMKŪNAS #MepaLietuva

  • Paskelbta: 2023-05-09
  • Kategorija: Renginiai

     2023-05-08 gimnazijoje lankėsi URM diplomatas Algimantas Rimkūnas. Diplomatas dešimtokams ir vienuoliktokams kalbėdamas prieš ES dieną priminė, kaip svarbu mažai valstybei, kaip Lietuvai, būti įvairių pasaulio organizacijų nare: Lietuva yra ES šalis, NATO narė, priklauso Šengeno erdvei, ypač svarbu būti PPO nare.

     Europos Sąjungos pradžia laikoma 1951 įsteigta Europos anglių ir plieno bendrija. Tikslas buvo skatinti taiką, savo vertybes ir savo tautų gerovę. Europos Sąjungoje šiuo metu yra 27 valstybės narės.

Informaciją parengė mokytoja Violeta Juodelienė

 

Dešimtokų atsiliepimai

Šiandien mūsų mokykloje svečiavosi diplomatas Algimantas Rimkūnas. Pokalbis su svečiu tikrai neprailgo. Pagilinau savo žinias apie Europos Sąjungą. Taip pat sužinojau  apie diplomatų atliekamą veiklą, Šengeno sutartį, eurą, konsulatus, ES privalumus. Buvo įdomu klausytis patyrusio žmogaus.

Gabrielė

 

Šiandien susitikome su Algimantu Rimkūnu, Lietuvos diplomatu, ir kalbėjome apie Europos Sąjungą, jos artėjančios dienos proga. Algimantas Rimkūnas yra  patyręs diplomatas. Jis pasidalijo savo patirtimi dirbant kitose šalyse. Susitikimas buvo naudingas ir padėjo mums geriau suprasti apie Europos Sąjungos veiklą ir politikos prioritetus. Esu dėkingas diplomatui Algimantui Rimkūnui už jo skirtą laiką ir pastangas, kad padėjo mums geriau suprasti apie diplomato darbą ir užkulisius.

Matas

 

Šios dienos svečias mokykloje, diplomatas Algimantas Rimkūnas labai įdomiai ir įtraukiamai papasakojo apie Europos Sąjungą ir diplomatų atliekamą darbą užsienio šalyse bei Lietuvoje. Sužinojau apie konsulatus ir jų paskirtis, aptarėme man ir taip girdėtas temas, kaip Šengeno sutartis, „Brexit‘as“, Europos Sąjungos privalumai. Prisiminėme svarbias datas: kiek šalių ir kada įkūrė Europos Sąjungą, kada Lietuva įstojo į Europos Sąjungą ir kada įsivedė eurą. Buvo kalbėta, kokius mokslus reikia baigti norint tapti diplomatu. Ambasadoriaus vizitas patiko, buvo įdomu ir naudinga.

Ieva

 

Šiandien klausėmės diplomato Algimanto Rimkūno paskaitos. Dabartinis užsienio reikalų ministro patarėjas pasakojo apie Europos Sąjungą, jos įkūrimo aplinkybes ir t.t. Taip pat supažindino su diplomatine tarnyba, dalinosi savo įspūdžiais iš darbo Ženevoje, Portugalijoje, Briuselyje. Man patiko ši pamoka. Džiaugiuosi, kad žinojau daug diplomato minėtos informacijos, be to, sužinojau ir šį tą naujo apie diplomatiją.

Atėnė

 

Labai patiko informatyvus diplomato pasakojimas apie Užsienio reikalų ministerijos darbą. Buvęs Lietuvos ambasadorius Portugalijoje pateikė daug įdomios medžiagos apie ES, apie jos teikiamą naudą Lietuvai. Labai įdomu buvo sužinoti apie šnipų veiklą Lietuvoje ir užsienyje, jų teikiamą naudą ir žalą. Tikiuosi tokių neįprastų paskaitų daugiau.

Simonas

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos