ŠOK Į TĖVŲ KLUMPES

  • Paskelbta: 2022-11-18
  • Kategorija: Renginiai

Nuoširdžiai AČIŪ 3d klasės mokinės Gabijos tėčiui Donatui Jakštui, mus pakvietusiam pasimatuoti savo klumpes: 2022 m. lapkričio 17 d. virtualiai dalyvavome baudžiamosios bylos nagrinėjimo posėdyje – kad ir per nuotolį, buvome teismo salėje.

Teisininkas Donatas Jakštas papasakojo, kuo ypatinga ši profesija, kokia teisininkų kasdienybė ir kokių pasitaiko iššūkiai. Mokiniai suprato, kad prisiderinti prie juristo ,,klumpių“ sunkoka:  neužtenka išmanyti tik teisės mokslą, dar turi ir lankstus būti,  ir ,,namų darbus“ ruošti.  Gabijos tėtis sumaniai į pasakojimą įpynė daug svarbių patarimų mokiniams: platų akiratį formuoja visi mokomieji dalykai, norimas charakterio savybes reikia ugdytis nuo mažumės ir pan.

Pokalbiais viskas neužsibaigė, gavome ir praktinę užduotį: pagal pačio p. Donato sukurtą teismo scenarijų vaidinome teismą. Net 14 mokinių, atrinktų kompiuterio, tapo „proceso“ dalyviais.

Mokiniams šis susitikimas paliko daug įspūdžių, jie suprato, kad malonu klausytis žmogaus, kuris myli savo darbą, jaučia pagarbą tiems, su kuriais dirba, ir atlieka pareigą visuomenei skleisdamas savo patirtį.

https://sale.teismai.lt/lt/ (kaip vyksta teismo posėdžiai)

Marina Čėplienė, pradinio ugdymo mokytoja

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos