EDUKACINĖ PAMOKA SU MADOS EKSPERTU ARNOLDU REMEIKA

  • Paskelbta: 2021-05-19
  • Kategorija: Renginiai

2021 m. gegužės 18 d. aštuntų klasių  mokiniai dalyvavo Kultūros paso renginyje „Mados užkulisiai: kaip kuriama, parduodama ir dėvima mada, ir ką tai reiškia kiekvienam mūsų“ (nuotolinė paslauga). Edukacinę pamoką apie madą vedė mados ekspertas, mados komunikacijos specialistas, „Suprasti madą“ vadovas ir įkūrėjas Arnoldas Remeika.

Mados ekspertas pirmiausia papasakojo, kuo jis užsiima, kaip gimė projektas „Suprasti madą“, kokia bus pamokos eiga, jis siekė informuoti mokinius apie madą kaip kultūrinį reiškinį ir kaip verslą bei padėti paaugliams ugdyti sąmoningesnio vartojimo įpročius.

Užsiėmimo metu A. Remeika supažindino klausytojus su 10 mados mitų ir juos išradingai, pasitelkęs faktų kalbą, paneigė. Gausiai nuotraukomis iliustruotas pasakojimas nepaliko nė vieno abejingo – valanda prabėgo nepastebimai, po to lektorius atsakė į pateiktus klausimus. Paaugliai buvo smalsūs, susidomėję mados istorija ir šių laikų stiliaus tendencijomis: smalsavo, kokia paauglių mada, kokios madingos šio sezono spalvos.

Susitikimo pabaigoje A. Remeika teigė, kad madą labai pakoregavo pasaulinė pandemija, todėl dabar yra madingas gamtos motyvų populiarėjimas. Jis tikina, kad ateitis priklauso ilgaamžiams drabužiams.

 

Informaciją parengė lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja metodininkė Violeta Juodelienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos