Dalyvavimas RESPUBLIKINĖJE NUOTOLINĖJE MOKINIŲ PROJEKTINIŲ/TIRIAMŲJŲ/KŪRYBINIŲ DARBŲ KONFERENCIJOJE „KŪRYBIŠKO MOKYMOSI BŪDAI KAIP ATRADIMŲ KELIAS“

  • Paskelbta: 2021-02-01
  • Kategorija: Renginiai

2021 m. sausio 29 d. Vilniaus Abraomo Kulviečio klasikinės gimnazijos mokinių komanda, kurią sudarė gimnazistai Aidas Vasiliauskas (II a), Emilija Jaksibogaitė (II c) ir psichologijos mokytoja Vidutė Ališauskaitė dalyvavo respublikinėje nuotolinėje mokinių projektinių, tiriamųjų, kūrybinių darbų konferencijoje ,,Kūrybiško mokymosi būdai kaip atradimų kelias”. Šį renginį organizavo Vilniaus Sofijos Kovalevskajos gimnazija. Konferencijos tikslas – pasidalinti kūrybiško mokymosi būdais ir galimybėmis, atradimais ir patirtimis, kuriant projektinius, tiriamuosius ir kūrybinius darbus. Mūsų gimnazijos komanda skaitė pranešimą tema „Mokykla, motyvacija ir aš“. Pranešimo idėja – kūrybiškumui plėtoti reikalinga motyvacija, nes ji dar labiau skatina žmogų tobulėti ir tapti geriausia savo paties versija. Pristačius pranešimą sulaukėme klausimo, kaip galėtume didinti mokinių motyvaciją. Klausimas mokinius paskatino susimąstyti ir toliau domėtis šia sritimi, siūlyti naujas idėjas jų įgyvendinimui. Išgirdę kitų mokinių pranešimus apibendrinome, kad ateityje turėtų būti skatinami įvairūs kūrybiniai darbai, organizuojami renginiai, galbūt net kūrybingumo pamokos.

Mokinių mintys apie vykusį renginį:

Konferencijoje labiausiai įsiminė mokinių pranešimai apie haiku, neformalųjį ugdymą ir, kad iš skirtingų augalų sėklų galima išgauti skirtingus muzikinius garsus. Apie kūrybiškumą supratau, kad labai daug kas vertina jį, bet mažai kas turi savyje. (Aidas).

Šis renginys buvo man asmeniškai tikras atradimas ir neįkainojama patirtis. Renginio pradžioje nustebino konferencijos svečiai – Milda Laužikaitė, asociacijos ,,Kūrybinės jungtys“ vadovė ir Tomas Ramanauskas, Kristupas Sabolius, „Kūrybingumo mokykla“ steigėjai – savo mintimis ir pranešimais. Jie privertė suvokti, kokia yra kūrybiškumo kaina ir, kad jį galime rasti visur. Toliau vyko mokinių pranešimai. Nuoširdžiai visais žavėjausi, jie buvo labai originalūs, privertė susimąstyti apie kūrybingumą, kokia tai visgi svarbi savybė ir, kad mes turime ją puoselėti. Be abejo, buvo nuostabu dalyvauti konferencijoje ir skaityti pranešimą, nes galėjau lavinti komandinio darbo bei viešosios kalbos įgūdžius. Viską apibendrinus, esu labai patenkinta ir laiminga, kad turėjau galimybę dalyvauti respublikinėje kūrybingumo konferencijoje. (Emilija).

Psichologijos mokytoja Vidutė Ališauskaitė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos