EUROPOS STATISTIKOS KONKURSAS

Europos statistikos konkursas prasidėjo 2020 m. pabaigoje. Bendrojo ugdymo mokyklų mokiniai iš 16 šalių varžysis nacionaliniuose Europos statistikos konkurso etapuose, o vėliau – Europos etapo finale. Konkursas, skirtas ugdyti statistinį raštingumą, vyksta jau ketvirtą kartą.

Europos statistikos konkursas orientuotas į bendrojo ugdymo mokyklų vyresnių klasių mokinius, kurie, subūrę komandas, sprendžia statistikos užduotis, ieško duomenų ir atlieka statistines analizes. Šio konkurso tikslas – ugdyti statistinį mokinių raštingumą ir pakviesti mokytojus naudotis nauja statistikos srities mokomąja medžiaga.

Kadangi ugdymo programos Europoje yra skirtingos, mokiniai varžosi dviem etapais:

  1. Nacionalinis etapas, kurio metu mokiniai varžosi su bendraamžiais savo šalyje. Klausimai pritaikomi kiekvienos šalies mokymo programai.
  2. Europos etapas, kuriame finalininkai atstovauja savo šaliai ir kuria trumpus vaizdo klipus pasirinkta statistine tema.

Ketvirtąjį kartą organizuojamas šis konkursas vyksta Belgijoje, Bulgarijoje, Kroatijoje, Kipre, Suomijoje, Prancūzijoje, Graikijoje, Vengrijoje, Airijoje, Italijoje, Norvegijoje, Lenkijoje, Portugalijoje, Slovėnijoje, Ispanijoje ir Lietuvoje.

Džiaugiamės ir sveikiname dvi mūsų gimnazijos komandas, kurios atrinktos į antrą konkurso etapą. Tarp laureatų, pretenduojančių dalyvauti kitame tarptautinio Statistikos konkurso etape, gimnazistai MARTYNAS KUMETAITIS  IV a kl., NOJA RUDĖNAITĖ ir DŽIUGAS BALČIŪNAS II a kl.

Gimnazistus konsultuoja ir konkursui pasirengti padėjo ekonomikos mokytoja metodininkė, matematikos vyresnioji mokytoja Vigilija Kelerienė.

Sveikiname ir linkite tolimesnės sėkmės!

Ekonomikos mokytoja metodininkė, matematikos vyresnioji mokytoja Vigilija Kelerienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos