INOVACIJŲ STOVYKLA

2020 m rugsėjo 25–27 d.,  vyko didžiausia Lietuvoje internetinė inovacijų stovykla mokiniams. Jaunimo verslumo ugdymo organizacijos „Lietuvos Junior Achievement“ mestą iššūkį priėmė ir trijų dienų verslumo akseleratoriuje dalyvauti užsiregistravo daugiau nei 550 mokinių, kurie, susibūrę po keturis, sudarė daugiau nei 140 komandų.

„Challenge The Challenge“ (liet. – „Mesk iššūkį iššūkiui“, aut. past.) – taip pavadinta jau antrą kartą 9–12 klasių mokiniams organizuojama internetinė stovykla. Jos tikslas – suteikti realią galimybę mokiniams, kartu su ekonomikos ir verslumo mokytojų bei patyrusių verslo mentorių pagalba, vos per 48 valandas realizuoti savo verslo idėjas ir leisti praktiškai išbandyti savo jėgas kuriant jaunąją bendrovę.

Trijų dienų iššūkio metu mokiniai ieškojo įvairiausių problemų sprendimo būdų. Nagrinėjami buvo ne tik Lietuvoje, tačiau ir pasaulyje vyraujantys iššūkiai.

Iššūkius įveikti mokiniai turėjo generuodami verslo ir būsimų produktų bei paslaugų idėjas. Vertinimo komisijai jie turėjo pateikti prototipus, taip pat savo verslo idėją pristatyti nusifilmavę vaizdo įraše.

Į visų iššūkyje dalyvaujančių komandų verslo idėjas investavo „Lietuvos Junior Achievement“, o brandžiausių verslo idėjų vystymui įsteigtas net 1 000 eurų investicinis fondas: 1-osios vietos laimėtojams 500 eurų, 2-osios – 300 eurų, o 3-osios vietos laimėtojams 200 eurų investicija. Internetinės stovyklos metu sprendžiant iššūkį mokiniai turėjo galimybę pasirinkti iš jau pasiūlytų organizatorių arba identifikuoti patys. Renginiui spręstinas problemas siūlė ir mokiniams iššūkius metė tiek žinomi visuomenės veikėjai, tiek skirtingų sričių profesionalai.

Džiaugiamės, kad Inovacijų stovykloje dalyvavo 7 komandos iš Vilniaus Abraomo Kulviečio klasikinės gimnazijos.

Mokinius konsultavo ir renginiui pasirengti padėjo ekonomikos mokytoja metodininkė, matematikos vyresnioji mokytoja Vigilija Kelerienė.

Didžiuojamės ir sveikiname – IV a klasės komanda – III vietos laimėtojai MARTYNAS KUMETAITIS, ANDRIUS ŽUKAUSKAS, ORESTAS GAIVENIS IR MATAS RIMKA.

Ekonomikos mokytoja metodininkė, matematikos vyresnioji mokytoja Vigilija Kelerienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos