VILNIAUS MAŽOJO TEATRO UŽKULISIAI

  • Paskelbta: 2023-02-27
  • Kategorija: Renginiai

2023-02-23 IIb klasės gimnazistai lankėsi nuotaikingoje teatralizuotoje ekskursijoje jaunimui po Vilniaus mažojo teatro užkulisius. Pažintinė ir kultūrinė veikla įkvėpė dešimtokus naujoms idėjoms, kurias kūrybiškai įgyvendins  per dalykų pamokas.

Informaciją pateikė mokytoja Violeta Juodelienė

Gimnazistų įspūdžiai apie ekskursiją

2023-02-23 ketvirtadienį IIb klasės gimnazistai apsilankė Vilniaus mažojo teatro teatralizuotoje ekskursijoje jaunimui kartu su savo auklėtoja. Ekskursiją vedė Vilniaus mažojo teatro dvi aktorės, tad mokiniai sužinojo nemažai paslapčių iš teatro užkulisių. Išvydome kelis spektaklių kostiumus, sužinojome, kaip yra ruošiamasi spektakliams, kokios rekvizito detalės yra naudojamos spektaklių metu. Taip pat susipažinome su aktorių grimo meistre ir jos darbais, meistrė taip pat gamina perukus. Ekskursijos pabaigoje dešimtokai tas pačias aktores Neringą ir Iloną išvydo scenoje vaidinančias.

Ekskursija buvo įdomi, kupina naujų žinių apie teatro užkulisius.

Informaciją parengė IIb klasės mokinė Auksė Vertelkaitė

2023-02-23 IIb klasės gimnazistai vyko į teatralizuotą ekskursiją jaunimui, kuri vyko Vilniaus mažajame teatre. Ekskursija truko valandą ir jos vedėjos buvo dvi aktorės Ilona ir Neringa, apsirengusios skirtingų spektaklių veikėjų kostiumais. Ekskursijos metu aktorės papasakojo trumpai apie pastato istoriją, kaip yra paruošiama scena skirtingiems spektakliams, kaip yra kuriami personažų kostiumai ir kiek dėmesio skiriama aktorių išvaizdai. Gimnazistai sužinojo, kaip aktoriai yra paruošiami pagal jų veikėją, ko aktoriams reikia mokytis skirtingiems spektakliams, kaip yra naudojami specialieji efektai per vaidinimą. Per ekskursiją buvo galima apžiūrėti ir nusifotografuoti su butaforijomis ir kitais daiktais, kurie yra naudojami scenoje. Grimo kambaryje grimuotoja uždėjo vienai aktorei peruką taip, kad jis nenukristų nuo jos galvos, ir su mokinių pagalba aktorės suvaidino keletą skirtingų scenų su mokinių parinktomis frazėmis. Aktorės pademonstravo kelis vaidinimui išmoktus triukus: vaikščiojo su kojūkais, balansavo ant lentos, kuri buvo ant vamzdžio. Parodė, kokio ilgio bambukais turėjo žongliruoti aktoriai scenoje ir kaip juos turėjo sugauti. Taip pat parodė ir papasakojo, kaip aktoriai apsivelka tam tikrus kostiumus: gorilos, lokio, užsideda riterio šarvus.

Ekskursijos pabaigoje buvo galima nusifotografuoti su aktorėmis.

                                       Informaciją parengė IIb klasės mokinė Rasa Kalantaitė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos