ŠVENČIAME VASARIO 16-ĄJĄ

  • Paskelbta: 2023-02-20
  • Kategorija: Renginiai

Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną gimnazijos bendruomenė minėjo įvairiais šventiniais renginiais. 

Pradinių klasių mokiniams ir penktokams bei šeštokams surengti du koncertai.  Gimnazijos meno kolektyvai: liaudies instrumentų ansamblis (vadovas Stasys Lukauskas), jaunučių choras (vadovė Rima Akelienė), tautinių šokių ansamblis ,,Papartėlis“, maestro Alvydo Jegelevičiaus parengtas gimnazistų duetas (Kotryna ir Leonas), – atliko Tėvynei skirtus kūrinius. Į sceną su įvairiais instrumentais ir vokaliniais kūriniais išėjo ir gimnazijoje muzikos pedagogikos studijų pedagoginę praktiką atliekantys studentai Greta, Dominyka, Gabija ir Petras. 

Per pertrauką mokytojo Vido Garliausko ir A. Jegelevičiaus parengti šeštokai visus mokinius įtraukė dainuoti ,,Oi neverk, motušėle“ (muz. J. Naujalio, ž. Maironio). 

Vyresnių klasių mokiniams gimnazijos Garbės pilietis politikos veikėjas Artūras Paulauskas vedė įkvepiančią pilietiškumo pamoką. 

Vasario 16-ąją didžiulis būrys gimnazijos bendruomenės narių – mokytojų, mokinių ir jų tėvų – su Trispalve ir gimnazijos vėliavomis įsiliejo į Vilniaus savivaldybės organizuotą eiseną ,,Lietuvos valstybės keliu“. Pražygiavę su visais vilniečiais, gimnazistai Rasų kapinėse  pasiliko ilgėliau: edukaciją apie lietuvių tautai nusipelniusias asmenybes, atgulusias Rasose, jiems surengė mokytojas V. Garliauskas. 

Vasario 16-sios dvasia visą šventinę savaitę drauge su vėliavomis plazdėjo gimnazijoje ir širdyse.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos