6-tų klasių integruoto lietuvių kalbos ir literatūros bei dailės projekto LAIŠKAS VILNIUI pristatymas

  • Paskelbta: 2023-01-25
  • Kategorija: Renginiai

2023-01-25 gimnazijos bibliotekoje vyko 6-tų klasių integruoto lietuvių kalbos ir literatūros bei dailės projekto LAIŠKAS VILNIUI pristatymas. 

Projekto tikslas buvo skatinti mokinių kūrybiškumą, plėtoti mokinių tarpusavio bendravimo kultūrą, ugdyti pilietiškumą, skatinti domėtis Lietuvai reikšmingomis datomis, ugdyti kultūrinę kompetenciją. 

Projektinė integruota veikla buvo įgyvendinama organizuojant įvairias veiklas: jau rudenį šeštokai per lietuvių kalbos ir literatūros pamokas rašė laišką Vilniui, kūrė apsakymus apie Vilnių, rašė apie mėgstamiausią vietą sostinėje, kūrė sakmes. Juos paskatino ir gražiems darbams įkvėpė lietuvių kalbos mokytojas ekspertas Vidas Garliauskas, lietuvių kalbos mokytoja ekspertė Sonata Vaičiakauskienė, lietuvių kalbos mokytojos metodininkės Violeta Juodelienė ir Laima Valiušaitienė. Per dailės pamokas šeštokai susipažino su knygos kūrimo principais, išradingai kūrė iliustracijas ir apipavidalino savo sukurtas knygeles. Juos kūrybiniu keliu vedė vyresniosios dailės mokytojos Vilma Kaplanovskienė ir Gintė Mažiulienė.

Visi 6-tų klasių mokiniai savo darbais prisidėjo prie Vilniaus gimtadienio šventės.

Bibliotekos vedėja Sigita Pečkaitienė taip pat džiaugėsi mokinių kūrybiniais darbais. Parodė du žymius parodos eksponatus – tai Vilniui švenčiant 700 metų jubiliejų ką tik išleista Rimvydo Karaliaus knyga „Gedimino laiškai“ (išleido Lietuvių kalbos ir literatūros institutas, 2023 m.) ir 2003 m. išleista S. C. Rowell‘o „Chartularium Lithuaniae res gestas magni ducis Gedeminne illustrans. Gedimino laiškai“.

Projekto veikloje atsiskleidė mokinių kūrybiniai sugebėjimai, šeštokai patobulino pažinimo ir kūrybingumo kompetencijas.

 

Informaciją parengė lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja metodininkė Violeta Juodelienė
Vyresnioji dailės mokytoja Vilma Kaplanovskienė
Vyresnioji dailės mokytoja Gintė Mažiulienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos