OLIMPINIS MĖNUO

  • Paskelbta: 2022-11-09
  • Kategorija: Renginiai

Visą spalio mėnesį trečiokai dalyvavo projekte OLIMPINIS MĖNUO, kurį iniciavo Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, Sveikatos apsaugos ministerija ir Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK). 

Šios iniciatyvos tikslas – bendradarbiaujant su pedagogais skatinti fizinio raštingumo ugdymą, padėti mokiniams atrasti sveiką gyvenseną ir fizinį aktyvumą kaip linksmą ir naudingą veiklą, supažindinti su olimpinėmis vertybėmis bei principais: pagarba, draugyste, tobulėjimu.

Pirmą – fizinio aktyvumo – savaitę  praleidome su Ąžuolu Galinguoju: sportavome, šokome, daug judėjome per pertraukas. Antrą savaitę skyrėme sveikai mitybai: studijavome įvairius Gian Luco Demarco sveiko maisto gaminimo receptus (sumuštinių, vaisių salotų ir kt.).  Trečią savaitę skyrėme bendradarbiavimui: mokėmės dirbti komandose, iš visų komandos dalyvių rasti geriausią nuomonę ir ją pristatyti; žiūrėjome daug įrašų apie sportininkus bendradarbiavimo ir pasitikėjimo tema; tiesiogiai pabendravome su sportininkais ir uždavėme jiems rūpimų klausimų. Ketvirtą savaitę gilinomės į emocinės sveikatos problemas: žiūrėjome įrašus su patarimais, kaip nusiraminti, aiškinomės, kas yra pozityvus mąstymas.

Projekto mėnesį mokiniams primins gauti diplomai.

Su mokiniais sutarėme šias veiklas tęsti.        

 

Marina Čėplienė, pradinio ugdymo mokytoja

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos