TARPTAUTINIS TAUTINIŲ ŠOKIŲ FESTIVALIS GOLD OCTOBER

  • Paskelbta: 2022-11-04
  • Kategorija: Renginiai

Abraomo Kulviečio klasikinės gimnazijos tautinių šokių ansamblis PAPARTĖLIS (meno vadovė, šokių mokytoja ekspertė Birutė Akelaitienė)  ir Liaudies instrumentų ansamblis (vadovas muzikos mokytojas metodininkas Stasys Lukauskas) spalio 21-24 d. dalyvavo tarptautiniame tautinių šokių festivalyje GOLD OCTOBER Čekijos sostinėje Prahoje. Šiame festivalyje dalyvavo grupės iš Italijos, Izraelio, Bulgarijos, Graikijos, Kroatijos, Romunijos bei Kipro. Į mūsų šokėjus ir muzikantus jau repeticijos metu atkreipė dėmesį italai ir izraeliečiai.  Pasirodymų metu žiūrovai mums negailėjo aplodismentų ir pagyrimų, todėl mažieji šokėjai patyrė daug džiaugsmo. 

Festivalio dalyviams buvo suteikta galimybė pasigrožėti Auksine vadinama Čekijos sostine Praha.  Tai šimto bokštų miestas, dėl savo grožio lyginamas su romantiškuoju Paryžium. Aplankėme žymiausias meisto vietas, grožėjomės miesto vaizdais plaukdami Vltavos upe. Vakarais viešbutyje festivalio dalyviai patys rengė konkursus ir šou. 

Mūsų šokėjai ir muzikantai grįžę namo sakė, kad tai pati geriausia išvyka, nors dar nelabai turi su kuo lyginti, nes tai buvo pirma ilgesnė jų kelionė. 

Bet… kiekviena ilga kelionė prasideda nuo mažų žingsnelių... Ateinančią vasarą PAPARTĖLIO  šokėjų laukia dar ilgesnė išvyka į festivalį Prancūzijoje. 

 
Birutė Akelaitienė, meno vadovė, šokių mokytoja ekspertė 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos