MO IR BRITŲ TARYBOS PROJEKTAS „VIZUALINIO MĄSTYMO MAINAI MENE: MOKYTOJŲ PROJEKTAS“

  • Paskelbta: 2021-06-08
  • Kategorija: Renginiai

2021 m. nuo balandžio 26 d. iki birželio 7 d. vyko MO ir Britų tarybos projektas „Vizualinio mąstymo mainai mene: MOkytojų projektas“. Jame dalyvavo lietuvių kalbos mokytoja metodininkė Violeta Juodelienė ir istorijos vyresnysis mokytojas Deividas Krėpšta. Projekto susitikimai vyko nuotoliniu būdu gegužės mėnesį vieną kartą per savaitę.

Užsiėmimų metu dalyviai susipažino su VMS (vizualinio mąstymo strategija) mokymo metodu, kurį sukūrė psichologė Abigail’ė Housen ir MoMA muziejaus Niujorke edukatorius Philip’as Yenawine’as. Projekto dalyviai pagilino žinias apie svarbiausius XXI a. gebėjimus – kritinį mąstymą, emocinį intelektą, bendravimą ir bendradarbiavimą, kūrybingumą. Dalyviai susitikimų metu dalijosi patirtimi, išbandė įvairius darbo grupėje metodus, suvokė, kaip svarbu, kad VMS metodu lavinama kalbinė saviraiška, atsiskleidžia kalbėtojo ir žinios, ir emocijos. Dalyvavimas projektinėje veikloje paskatino ieškoti naujų metodų ir būdų, kaip panaudoti gautą medžiagą per pamokas ar klasės valandėles.

Informaciją pateikė lietuvių kalbos mokytoja metodininkė Violeta Juodelienė ir istorijos vyresnysis mokytojas Deividas Krėpšta

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos