Švenčiame LIETUVOS VALSTYBINGUMĄ

  • Paskelbta: 2024-02-12
  • Kategorija: Renginiai

Vienas iš Vasario 16-jai, Lietuvos valstybės atkūrimo dienai, skirto ciklo renginių – gimnazistų susitikimas su Lietuvos Respublikos Seimo nare Angele Jakavonyte. Parlamentarė Nepriklausomybės minėjimą pavertė tikra pilietiškumo pamoka. Kadangi ji – ne tik valstybės veikėja, bet ir lietuvių partizaninio judėjimo dalyvio Juozo Jakavonio – Tigro dukra, mokiniams pateikė autentiškos, asmeniškai išgyventos informacijos apie laisvės kovų atminimo svarbą.

A. Jakavonytės tėvų sodyboje neseniai atkurtas ten buvęs partizanų bunkeris, todėl gimnazistai, nuolat keliaujantys partizanų takais, ateityje galės viską išvysti patys. Didžiulį įspūdį visiems susitikimo dalyviams paliko partizano dukters pristatytas dokumentinis filmas, kuriame dar gyvas partizanas Tigras pasakoja pasipriešinimo judėjimo istoriją, kovų, netekčių, kalėjimo ir tremties epizodus.

Renginyje labai darniai nuskambėjo gimnazijos meno kolektyvų atliekami kūriniai su filme J. Jakavonio sakomais žodžiais, o jo dainuojama daina suvirpino širdis ir tarsi atskleidė pačią Lietuvos laisvės svarbą kiekvienam jos piliečiui.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos