TARPTAUTINĖS VAIKŲ GYNIMO DIENOS PAMINĖJIMAS

  • Paskelbta: 2023-06-02
  • Kategorija: Renginiai

Minint Tarptautinę vaikų gynimo dieną, birželio 1-ąją, Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pareigūnai lankėsi Vilniaus Abraomo Kulviečio klasikinėje gimnazijoje, kurioje bendravo su 1–4  ir 8 klasių mokiniais.

Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pareigūnai, pasitelkdami prevencinę priekabą, mokinius ir mokytojus supažindino su pagrindiniais gaisrinės saugos  reikalavimais, informavo, kaip išsikviesti specialiąsias tarnybas, paaiškino apie autonominių dūmų jutiklių įrengimo būtinumą, gesintuvų skirtumus, kaip elgtis įvykus nelaimei, kaip išvengti gaisro ir, kaip elgtis jam kilus. Mokiniams buvo padalinta dalijamoji medžiaga – knygeles, lankstinukai žmogaus saugos tema.

Renginio metu imituojant degančio aliejaus gaisrą, neformaliojo švietimo mokytojas Romualdas Kazlauskas mokiniams praktiškai pademonstravo, kas nutinka gesinant užsiliepsnojusį aliejų vandeniu bei kaip tinkamai užgesinti gaisrą panaudojant nedegų audeklą. Kartu su priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pareigūnais, naudojantis mobiliu gaisro gesinimo treniruokliu, mokiniai praktiškai išbandė miltelinius gesintuvus bei išmoko, kaip saugiai ir efektyviai naudojantis gesintuvais gesinti kilusį gaisrą.

Romualdas Kazlauskas, neformaliojo švietimo mokytojas

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos