EDUKACINĖ IŠVYKA

  • Paskelbta: 2022-05-26
  • Kategorija: Renginiai

2022 m. gegužės mėnesį Vilniaus Abraomo Kulviečio klasikinės gimnazijos devintokai ir dešimtokai vyko į edukacinę kelionę į Zarasus ir Turmantą. Zarasuose pasivaikščiojo po miestą, po Zaraso ežero didžiąją salą. Joje buvo didelės sūpynės, daugelis suposi ir grožėjosi miesto panorama kitoje ežero pusėje, vėliau lankėsi apžvalgos aikštelėje ant Viešosios bibliotekos stogo, pasivaikščiojo takais palei ežero pakrantę. Kaip tik tą savaitgalį mieste turėjo vykti sezono atidarymas, todėl darbininkai plušėjo prie įvairių objektų, kad kuo svetingiau pasitiktų miesto svečius.

Gidas pabrėžė, kad ietuvių klasikas Juozas Erlickas mėgsta vasaras leisti šiame mieste, taip pat šokinėti į vandenį nuo 10 m tramplino. Atsinešęs suolelį poetas pasiilsi ir, kaip teigia kūrėjas,  vėjui praūžus genialios mintys gimsta.

Zarasų mieste yra keturkampė, viename gale pusapvalė Sėlių aikštė, iš kurios eina radialinės gatvės, besikertančios su žiedinėmis. Tai vienintelis tokio plano šalies rajono centras. Ežero pakrantėje įrengtas įspūdingas kraštovaizdžio apžvalgos ratas. Unikalus statinys yra 17 m aukščio ir 34 m pločio, jis įrengtas remiantis Latvijos ir Lietuvos bendradarbiavimo per sieną programos projektu. 

Gimnazistai susipažino su miestu, jo istorija. Autobusu keleiviai kirto seniausią geležinkelio atkarpą Lietuvoje. Su gidu gimnazistai pasivaikščiojo po Pirmojo Pasaulinio karo fortifikacijos objektus Turmanto miestelyje, pamatė blindažus, artilerijos aikšteles, bunkerius.

Kelionėje įgytas žinias devintokai panaudos per įvairių dalykų pamokas, nes patobulino socialinę ir pažinimo kompetencijas.

 

Informaciją pateikė lietuvių kalbos mokytoja metodininkė Violeta Juodelienė ir informacinių technologijų vyresnioji mokytoja Roma Urbonienė 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos