Pamoka kitoje erdvėje – VILNIAUS KNYGŲ MUGĖJE

  • Paskelbta: 2022-02-28
  • Kategorija: Renginiai

2022-02-25 Vilniaus knygų mugėje lankėsi Ib klasės gimnazistai ir jų auklėtoja. Devintokai dalyvavo renginyje „Ar distopinės knygos jaunimui išgelbės pasaulį: knygų pristatymas“. Renginys vyko 11.00 valandą konferencijų salė 5.2. Leidyklos „Debesų ganyklos“ pažintinių knygų suaugusiesiems autorę, edukatorę ir rašytoją Danguolę Kandrotienę kalbino Lietuvos nacionalinės bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento direktorė, Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos (IBBY) Lietuvos padalinio vadovė ir vaikų literatūros apžvalgininkė Inga Mitunevičiūtė.

Kalbėtasi apie islandų rašytojo Andri Snaer Magnason knygą „Laiko skrynia“ ir vokiečių rašytojo Karl Olsberg knygų seriją „Berniukas akligatvyje“, „Mergaitė keistoje šalyje“, „Berniukas baltame kambaryje“. Rašytojai save pristatė virtualiai. Populiarus islandų rašytojas Andri Snær Magnasson retoriškai klausia, kas yra laiko vagys, kas yra atsakomybė, jam rūpi gamtosauga. Rašytojo knygos apdovanotos Islandijos literatūros premija, autorius ja apdovanotas net du kartus! Vokiečių rašytojas Karl Olsberg knygose apmąsto dirbtinio intelekto pavojus ir žmonių susvetimėjimą, kelia egzistencinius klausimus, tokius kaip kas iš tiesų mes esame. Jis pastebėjo, kad kuo daugiau žmonės leidžia laiko virtualybėje, tuo jiems sunkiau bendrauti asmeniškai. Autoriaus knyga  2018 m. apdovanota Vokietijos jaunimo literatūros premija. Taip pat virtualiai diskusijoje dalyvavo ir vertėja iš vokiečių kalbos Indrė Dalia Klimkaitė.

Po renginio devintokai lankėsi ir kitose Vilniaus knygų mugės erdvėse, įsigijo knygų. Gimnazistai patobulino kultūrinę, socialinę ir pažintinę kompetencijas.

Informaciją pateikė  lietuvių kalbos ir  literatūros mokytoja Violeta Juodelienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos