ŠIAURĖS ŠALIŲ LITERATŪROS SAVAITĖS PROJEKTAS 2020

  • Paskelbta: 2020-11-13
  • Kategorija: Renginiai

Lapkričio 9–15 d. gimnazijosketvirtų klasių mokiniai dalyvavo Šiaurės šalių literatūros savaitės projekte ŠIAURĖS ŠALYS IR PASAULIS.

 Pagrindinė projekto veikla yra garsinis skaitymas– tai, kad žmonės tuo pačiu metu (lapkričio 9 d. 9.00 val. Žodžio ir šviesos šventės metu) visose Šiaurės ir jų kaimyninėse šalyse susėdę balsu skaitė pasirinktas knygų ištraukas. Visą savaitę tūkstančiuose bibliotekų, mokyklų ir kitų žmonių susibūrimo vietų vyko skaitymai balsu, parodos ir kiti kultūriniai renginiai.

Šiuo projektu siekiamaskatinti Šiaurės ir Baltijos šalių kultūrinį bendradarbiavimą bei supažindinti Lietuvos skaitytojus su Šiaurės šalių literatūra, gamta ir kultūros paveldu.  

Lietuvoje projektą koordinuoja Šiaurės ministrų tarybos biuras Lietuvoje, bendradarbiaudamas su Šiaurės šalių ambasadomis Lietuvoje.

Lapkričio 9 d.

8.30 val. vykoprojekto pristatymas, supažindinimas su plakato ir knygos kūrėjais  (klasėse).

9.00val. visi drauge dalyvavoŽodžio ir šviesos šventėjekurios metu žvakių šviesoje vyko norvegų rašytojos ir iliustruotojos Kristin Roskifte knygos „Visi iki vieno“ skaitymas balsu ir aptarimas. Mokiniai turėjo galimybę gėrėtis puikiomis iliustracijomis. Po to vyko diskusijos „Ką reiškia būti pasaulio piliečiu?“, „Kas aš esu ir ką galiu padaryti, kad pasaulis taptų geresnis?“.

Lapkričio 9–13 d.

Mokiniai gilino žinias apie Šiaurės šalis. Lankė gimnazijos bibliotekoje surengtą parodą. Domėjosi vaikų literatūra, aktyviai ieškojo ir skaitė naujai atrastas knygas, pristatė jas klasės draugams. Diskutavo įvairiomis temomis, stengėsi kurti gerą nuotaiką ir malonią bendrystę.

Vyko integruotos, edukacinės pamokos. Mokiniai atliko įvairias kūrybines užduotis: gamino Šiaurės šalių vėliavas (4b ir 4d), kūrė plakatus apie perskaitytas įvairių šalių knygas, jų iliustracijas ir pristatė draugams (4ad, 4b, 4c, 4d).

Lapkričio 14–15 d.

Rekomenduojama šeimose garsiai skaityti Šiaurės šalių rašytojų kūrinius, juos aptarti. Pagal galimybes pasižiūrėti filmą ar surasti įdomios informacijos internete šia tema. Kviečiama diskutuoti apie gražias iniciatyvas geresniam pasauliui.

                                                                                                       

                          Projekto organizatorės – pradinio ugdymo mokytoja metodininkė Ona Bacvinkienė,  
                                                                    pradinio ugdymo mokytoja metodininkė Asta Mozūrienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos