Dalyvavimas tiesioginėje ROŽINIO MALDOS transliacijoje

  • Paskelbta: 2020-11-26
  • Kategorija: Renginiai

2020 m. lapkričio 7 d. suėjo metai, kai gimnazijos mokiniai pirmą kartą pravėrė Marijos radijo Vilniuje studijos duris ir dalyvavo tiesioginėje Rožinio maldos transliacijoje. Pirmieji buvo tuometiniai šeštokai Manfredas, Dominykas, Benediktas, Rojus ir Arnoldas. Jų pavyzdys tapo graži tradicija – kartą per mėnesį tiesioginėje radijo laidoje kalbėti Rožinį visai Lietuvai. Vėliau jų pavyzdžiu pasekė ir penktokai – dabartiniai šeštokai. Spalio 1 d. tiesioginėje laidoje, laikantis visų saugumo reikalavimų, pratęsėme tradiciją ir šį kartą Rožinio maldą kalbėjo trys 6al klasės mokiniai. Su mumis kartu meldėsi ir Tverečiaus Švč. Trejybės parapijos klebonas, kun. Antanas Doveikis. Keletas tiesioginės laidos dalyvių įspūdžių.

Liepa: Į Marijos radiją važiavau vedama smalsumo, noro pažinti tai, kas man dar nepažįstama. Po visų apsilankymų radijo studijoje mane aplankė įvairios mintys ir jausmai. Aš ir mano šeimos nariai neabejojame, kad mano nuoširdžios maldos pasiekė tuos, kurie mums yra labai svarbūs ir brangūs, tik šalia jau nebėra.

Akvilė: Pirmą kartą į Marijos radiją su keliais klasės draugais vykome šių metų sausio 23 d., tiesioginiame eteryje kalbėjome Rožinio maldą. Iki tol nebuvau buvusi radijuje, todėl buvo įdomu pamatyti, kaip vyksta tiesioginė transliacija, tačiau dar svarbiau buvo pajausti mūsų visų bendrumą maldoje. Mes visi labai jaudinomės, bet Rožinį kalbėjome iš visos širdies. Džiaugiuosi, kad šitos bendros mūsų maldos per radiją klausėsi ir mano namiškiai. Labai norėčiau dar kartą sudalyvauti bendroje Rožinio maldos tiesioginėje transliacijoje. Tai labai jaudinanti patirtis.

Tikybos mokytojas Sigitas Žukauskas

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos