SOLO teatro spektaklis ANTIGONĖ

  • Paskelbta: 2020-10-21
  • Kategorija: Renginiai

2020 m. spalio 20 d. Kultūros paso programa gimnazijos III klasių mokinius nuvedė į SOLO teatro spektaklį Antigonė. Gimnazistai turėjo galimybę ne tik išgyventi antikinės Sofoklio tragedijos įtaigą, bet ir akivaizdžiai patirti vieno aktoriaus – Birutės  Mar – galimybių interpretuoti amplitudę.

Birutė Mar, šio pastatymo režisierė ir visų vaidmenų atlikėja, manipuliuodama funkcionaliu kostiumu, kūno plastika ir balsu, tiesiog žiūrovų akyse virsdavo tai Antigone, tai Kreontu, tai Ismene, tai Haimonu ar Teiresiju… Scena tuščia, tik apšvietimas ir įspūdinga muzika – nemuzika. Tiesa, persikūnyti jai padėjo ir vaizdo instaliacija, į kurią kiekvienas aktorės personažas tarsi įaugdavo.

Klasikinės gimnazijos mokiniai nuo penktos iki aštuntos klasės išėjo Antikos kultūros kursą, dabar kas savaitę turi po kultūros ženklų literatūroje pamoką, todėl jiems buvo ir įdomu, ir svarbu pamatyti scenoje prikeltą ir moderniai interpretuotą antikinį kūrinį. Ypač didelį įspūdį paliko tradicinio tragedijos choro interpretacija vaizdo ir garso efektais, senosios graikų kalbos intarpas ir aktorės Kretoje išmokta autentiška graikų rauda.

Suprasti kūrinio sumanymą ir atlikimo stilistiką gimnazistams padėjo pati Birutė Mar. Ji supažindino su savo įspūdžiais iš Graikijos ir Italijos, atskleidė spektaklio dailininkės vaidmenį, netgi priminė kūrinio siužetą ir nurodė, kokius epizodus pasirinko spektakliui.

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui, lietuvių kalbos mokytoja ekspertė Dalia Kubilinskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos