II gimnazijos klasių mokinių edukacinė išvyka MIŠKO BROLIŲ TAKAIS

  • Paskelbta: 2020-10-12
  • Kategorija: Renginiai

Baigiantis rugsėjui ir prasidėjus auksiniam spaliui, Vilniaus Abraomo Kulviečio klasikinės gimnazijos I, II klasių mokiniai, lydimi klasių vadovų, vyko į edukacinę išvyką Miško brolių takais. Ši edukacija buvo pasirinktas iš Kultūros paso rekomenduojamų edukacijų bei atsižvelgus į Pilietinio ugdymo II gimnazijos  kl. programą.

Kopūstėlių miško teritorijoje mokinius pasitiko uniformuotas, į autentišką partizanų dviratį pasirėmęs partizanas Miško brolis ir palydėjo visus prie ekspozicinio bunkerio (muziejaus), kuriame pristatoma lietuvių tremties ir rezistencijos pasipriešinimo kovų bei kasdienio 

gyvenimo istorija. Šios programos sumanytojas papasakojo apie laisvės kovų atminimo svarbą, laisvės kovotojų herojiškumo apraiškas, laisvės ir demokratijos siekį. Mokiniai žiūrėjo trumpą dokumentinį filmą ,,Partizaninis karas Lietuvoje 1944 – 1953’’.

Laikantis principo, kad geriau vieną kartą pamatyti ir išbandyti, nei šimtą kartų išgirsti, mokiniams buvo leista pajusti partizaniško bunkerio aplinką, prisiliesti prie partizaninės atributikos, to laikmečio technikos, išgirsti autentiškus pasakojimusi iš partizanų gyvenimo.

II klasių gimnazistai aktyviai ir susidomėję dalyvavo edukacinėje veikloje.

Etikos mokytoja metodininkė Aušra  Šidlauskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos