KARJEROS DIENA – SUSITIKIMAS SU SEIMO NARIU VYTAUTU MITALU. KĄ REIŠKIA BŪTI EUROPOS PILIEČIU #MepaLIETUVA

  • Paskelbta: 2023-02-23
  • Kategorija: Renginiai

Vasario 22-ąją, per III gimnazijos klasių karjeros dieną, gimnazijoje viešėjo LR Seimo vicepirmininkas Vytautas Mitalas. Politikas gimnazistams atskleidė, kaip ėjo politinės karjeros link. Mokinius domino, kaip p. Mitalas mokėsi mokykloje, kokius egzaminus laikė, į kokias visuomenines veiklas buvo įsitraukęs. Seimo narys atskleidė, kad į politologijos studijas jis pasuko galvodamas ne apie asmeninę naudą, bet apie galimybę prisidėti prie visuomenės gerovės kūrimo.

Pasakodamas apie Seimo nario kasdienybę, vicepirmininko darbotvarkę ir tarptautinės politikos niuansus p. Mitalas pakeitė daugelio mokinių stereotipinį įsivaizdavimą apie nuobodų posėdžiavimą, juo labiau kad svečias bendravo labia gyvai,  laisvai, daug ką nuspalvindamas humoru. Mokiniai akivaizdžiai įsitikino, kokia svarbi yra viešojo kabėjimo kompetencija. Mokinių pageidavimu Seimo narys atskleidė infliacijos ir elektros kainų valdymo mechanizmus, paaiškino civilinės saugos pamokų svarbą ir kt.

Šis susitikimas su politiku mokiniams tapo ir pilietiškumo pamoka, nes svečias, nors ne tiesiogiai, bet labai įtaigiai pademonstravo, kad rūpinimasis viešuoju gėriu žmogaus gyvenimą daro prasmingą.

Anglų kalbos mokytoja metodininkė Snieguolė Imbrasienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos